Jurisprudenţă internă şi externă cu privire la principiul proporţionalităţii în materia achiziţiilor publice

Principiul proporţionalităţii în materia achiziţiilor publice presupune ca fiecare măsură luată în acest sens să fie necesară şi potrivită pentru obiectivele urmărite, dar şi prin raportare la mijloacele folosite. Altfel spus, cerinţele şi regulile existente în materie să nu fie abuzive şi să afecteze bunul mers al proiectellor şi programelor de achiziţii publice, cum ar fi solicitarea unui număr excesiv de documente sau informaţii referitoare la demonstrarea capacităţii tehnice sau profesionale.

Pornind de la semnificaţia acestui principiu, în lucrarea de faţă, Raluca Toader aduce în prim-plan o serie de criterii consacrate pe calea jurisprudenţei interne şi europene aplicabile în cazul lipsei unor criterii obiective care să determine conţinutul principiului proporţionaltăţii. Promovează o serie de cauze prin care se statuează relevanţa respectării acestui principiu, dar şi anumite situaţii care demonstrează încălcarea lui în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

[su_button url=”https://abcjuridic.ro/wp-content/uploads/2015/08/2.-Proport-achiz-pub-Toader-V.D.-Raluca.pdf” background=”#ef4b2d” size=”10″ center=”yes”]Citeşte lucrarea[/su_button]

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles
0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment