Lansarea cărții „Organizarea controlului administrativ guvernamental în România, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”

Facultatea de Drept a Universității București a fost gazda unui eveniment deosebit pentru comunitatea juridică din România. Este vorba despre lansarea cărții “Organizarea controlului administrativ guvernamental în România, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii”, o lucrare semnată de Silviu-Gabriel Barbu, Alexandru Domsa și Oana Șaramet.

Silviu-Gabriel Barbu, unul dintre autorii lucrării și vicepreședinte la Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), aduce în această carte o perspectivă profundă și practică asupra controlului administrativ guvernamental.

Această carte reprezintă o premieră în domeniul dreptului administrativ, fiind prima lucrare ce explorează tema controlului administrativ guvernamental în România. Lucrarea aduce și o perspectivă comparativă, analizând sistemele din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii.

Cartea reflectă munca dedicată a unei echipe extinse și colaborarea cu diverse instituții, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe și alte entități guvernamentale, pentru colectarea datelor esențiale pe parcursul a doi ani și jumătate.

Efortul comun al autorilor Silviu-Gabriel Barbu, Oana Saramet și Alexandru Domșa, împreună cu suportul tehnic al editurii CH Beck, a cristalizat această lucrare pionierat. Analizând diverse modele de control administrativ, inclusiv abordări incipiente sau divergente între state, lucrarea prezintă o comparație între toate statele membre ale UE și SUA, evidențiind similitudini cu instituții din democrații consolidate, precum Franța, Italia, Bulgaria și Croația.

Cartea se adresează nu doar specialiștilor în drept, ci și studenților, cercetătorilor și tuturor celor interesați de mecanismele de supraveghere și control ale administrației publice. Este un instrument esențial pentru înțelegerea complexității și importanței controlului administrativ în funcționarea statului de drept.

Evenimentul de lansare a fost o ocazie excelentă pentru schimburi de idei și discuții pe marginea subiectelor tratate în carte, reconfirmând angajamentul comunității academice și profesionale față de promovarea excelenței în domeniul juridic.

Cartea poate fi comandată de pe beckshop.ro

ABC Juridic

ABC Juridic a luat naştere din dorinţa de a construi perspective pentru viitorii specialişti în domeniul juridic.

Related articles